Petak, 29 Marta, 2024

Javne rasprave po pitanju Nacrta budžeta Općine Srebrenik

javne-rasprave-decembar-2017-001

Juče su održane prve Javne rasprave po pitanju Nacrta budžeta Općine Srebrenik, Nacrta Programa izgradnje infrastrukture i Nacrta Programa uređenja gradskog građevinskog zemljišta na području Općine Srebrenik, za 2017. godinu.
Javne rasprave su održane za Mjesna područja Tinja i Podorašje, a građani su svojim prijedlozima i u direktnim kontaktima mogli dati svoje prijedloge i prioritete na predložene Nacrte.
Na oba ova Mjesna područja izražen je prijedlog što hitnijeg rješavanja problema snabdijevanja pitkom vodom, izgradnja kanalizacione mreže, kolektora i prečistača, a u M.P. Tinja i hitna sanacija klizišta na Strančevici koje ugrožava skoro 40 domaćinstava. Iznad ovog klizišta u neposrednoj blizini je i veliki bazen za vodu koji je takođe ugrožen klizanjem zemljišta.
Prisutni građani su izrazili svoje razumijevanje za tešku ekonomsku situaciju i realnost u kojoj živimo, ali su pokazali optimizam po pitanju predloženih infrastrukturnih projekata i prioriteta u njihovim naseljima.
Za utorak, 06. decembra, planirane su Javne rasprave u MP  D. Potok i MP Srebrenik.
Javne rasprave će se provoditi od 05.12.2016. godine do 08.12.2016. godine.
 
Nacrt budžeta općine Srebrenik za 2017. godinu kao i Nacrti preostala dva dokumenta dostupni su svim građanima općine Srebrenik, kod predsjednika MZ-a (izuzev Nacrta Programa uređenja gradskog građevinskog zemljišta na području općine Srebrenik za 2017. g., koji će biti dostupan samo za područje MP Srebrenik), na portirnici u zgradi organa uprave općine Srebrenik te na web stranici: www.srebrenik.ba.
Prijedlozi, primjedbe, mišljenja i sugestije na Nacrt navedenih dokumenata mogu se dostaviti putem:
  • telefona (035) 369-162 i 366-412
  • direktno kod Beazete Kešetović, savjetnika načelnika za finansije
  • knjige koja će se nalaziti na portirnici u zgradi organa uprave općine Srebrenik
Pozivamo stanovnike naše općine da učestvuju u kreiranju ovih najznačajnih dokumenta za našu lokalnu zajednicu.
PRESS SLUŽBA
OPĆINA SREBRENIK

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI