Četvrtak, 25 Aprila, 2024

Zbog niskih temperatura i sanacije kvarova na vodovodnoj mreži problemi u isporuci vode u Srebreniku

Izrazito niske temperature prouzrokavale su probleme i sa kontinuiranom isporukom vode JP Vodovod i kanalizacija  Srebrenik.

Kako nas je informisao Rijad Joldić, direktor ovog preduzeća, zbog oštećenja vodovodnih instalacija izazvanih niskim temperaturama, došlo je do prekida u isporuci vode za pojedina prigradska naselja. U cilju otklanjanja kvarova u srebreničkom Vodovodu bili su primorani prekinuti isporuku vode u određenim terminima, a prema riječima Joldića dežurne ekipe svakodnevno su na terenu kako bi se situacija što prije normalizovala.

U razgovoru za Radio Srebrenik direktor Joldić je naglasio da problema sa dovoljnim količinama vode nema, a da su redukcije bile uvedene isključivo zbog saniranja kvarova.

Obzirom na niske temperature koje su već danima prisutne, iz Vodovoda apeluju na potrošače priključene na gradski vodovodni sistem i lokalne vodovode kojima upravlja ovo preduzeće da obavezno zaštite vodomjere i pripadajući spojni materijal u šahtovima kako bi se izbjeglo oštećenje na instalacijama. U slučaju eventualnog kvara treba obavezno kontaktirati nadležne dežurne službe JP Vodovod i kanalizacija Srebrenik. Kontakt telefoni 035 644 214 i 035 644 059.

 

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI