Petak, 26 Aprila, 2024

Završno općinsko takmičenje osnovaca iz engleskog jezika

U prostorijama Osnovne škole „Duboki Potok“ održano je završno općinsko takmičenje osnovaca iz engleskog jezika, nakojem su učestvovale ekipe iz svih osam osnovnih škola s područja općine Srebrenik.

U konkurenciji učenika sedmih razreda najbolji je Almin Džombić (Druga OŠ), drugo mjesto dijele Muhamed Serdarević (OŠ Podorašje) i Hana Husičić (Prva OŠ), dok je na trećem mjestu Danis Hodžić (Prva OŠ).  U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto je osvojila Prva OŠ, na drugom mjestu je Druga OŠ, a na trećem OŠ „Podorašje“.

U kategoriji osmih razreda prvo mjesto dijele Elad Karić (Prva OŠ) i Mahir Suljić (Prva OŠ), na drugom mjestu je Edin Hadžić (OŠ Duboki Potok), a na trećem Asmir Zahirović (OŠ Rapatnica). U ekipnom poretku najbolja je Prva OŠ, na drugom mjestu je Druga OŠ, a na trećem OŠ „Rapatnica“.

Među učenicima devetih razreda najbolji je Admir Šećić (Prva OŠ), na drugom mjestu je Faruk Slanjankić (Prva OŠ), dok treće mjesto dijele Elda Hadžić (Prva OŠ), Rasema Alibegović (OŠ Sladna), Mahir Kešetović (OŠ Rapatnica) i Dženana Omerović (Druga OŠ).

U ekipnom poretku najuspješnija Prva OŠ, na drugom mjestu je OŠ „Rapatnica“, a na trećem, OŠ „Podorašje“. Najuspješniji takmičarima uručeni su diplome i priogdne nagrade, a izborili su i pravo učešća na predstojećem kantonalnom takmičenju.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI