Utorak, 19 Marta, 2024

Dom kulture u Srebreniku prati najnovije IT trendove

DKS aplikacija

JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik u saradnji sa udruženjem građana „Eko Mreža“ započela je projekat promocije kulturnih i zabavnih dešavanja u Domu kulture preko besplatne android aplikacije jedinstvene na ovim prostorima. Riječ je o aplikaciji DKS (DOM KULTURE SREBRENIK) koju je razvila i donirala „Eko Mreža“, a čija je funkcija da se građanima na sasvim jednostavan način omogući praćenje zanimljivih sadržaja koje organizuje naša ustanova.
DKS (DOM KULTURE SREBRENIK) je aplikacija koja se može koristiti na jednostavan i efektan način ukoliko posjedujete smartphone sa android operativnim sistemom. Porebno je da imate pristup Wi Fi konekciji, zatim da instalirate besplatnu android aplikaciju QR Droid koju možete najlakše downloadati sa Google Play Store-a, nakon što pokrenete QR Droid aplikaciju dovoljno je da skenirate kod koji će vas automatski dovesti do naše aplikacije, nakon čega je potrebno samo da otvorite aplikaciju.
Kod koji je potrebno skenirati vašim smartphone-om možete pronaći na web stranici radiosrebrenik.ba ili na facebook fan page-u, a takodje kod može pronaći i na odgovarajućim promotivnim plakatima na javnim mjestima u Srebreniku.
Na ovaj način Centar za kulturu i informisanje Srebrenik i „Eko Mreža“ građanima nude jedan sasvim novi pristup eventima sa najnovijim potrebnim informacijama o događajima, terminima, ulaznicama itd.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI