Petak, 29 Marta, 2024

Večeras okupljanje košarkaških Zmajeva

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se večeras u hotelu Crystal na Ilidži uoči početka priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo naredne godine.Kosarkaska reprezentacija BiH

Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okuplja se večeras i to nakon više od devet i pol mjeseci koliko je prošlo od posljednje utakmice protiv Litvanije u posljednjem kolu na Europskom prvenstvu u Sloveniji.

Među najboljim bh. košarkašima večeras neće biti kapitena Mirze Teletovića koji po pravilima NBA lige sa reprezentacijom ne može provesti više od 45 dana u reprezentativnoj selekciji, te će Ivanović na njega moći računati od 15. jula do kada će trenirati u svom rodnom gradu Jablanici.

Također, neće biti ni Nihada Đedovića koji je povrijeđen kao ni Jusufa Nurkića koji će se nakon drafta u SAD-u priključiti mladim košarkašima koji igraju Evropsko prvenstvo.

Pred izabranicima Duška Ivanovića su naporne pripreme tokom kojih će odigrati nekoliko jakih turnira kako bi kvalifikacije dočekali u što boljoj formi.

U pripremnom periodu, zakazane su utakmice protiv Švedske, 26. i 27. jula u Zenici, a prihod će ići za pomoć nastradalim u poplavama. Prije toga će se u Sarajevu odigrati utakmice protiv Izraela i Slovačke, a poslije protiv Crne Gore i Italije.

Prvu domaću utakmicu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo košarkaši BiH će odigrati protiv Islanda u Tuzli 17. augusta 2014. godine.

Košarkaška reprezentacija BiH igrat će u grupi A kvalifikacija za Eurobasket 2015. zajedno sa Velikom Britanijom i Islandom.

 

(basket.ba)

 

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE