Petak, 29 Marta, 2024

Njemačka izbacila junački Alžir, uplakanom Vahidu Halilhodžiću čestitali svi igrači

Alžir je sjajno parirao favoriziranoj Njemačkoj svih regularnih 90 minuta, a mogli su fudbaleri Vahida Halilhodžića i slaviti u regularnom toku meča i izboriti mjesto u četvrtini finala da na golu Elfa nije stajao sjajni Manuel Neuer koji je u više navrata preuzimao ulogu libera i stopera, te tako sprječavao alžirske napadače da realiziraju mnogobrojne kontranapade.

Vahid Halilhodzic

Regularni dio utakmice nije donio golove, pa se ulazi u produžetke u kojima već nakon dvije minute Nijemci preko Schurlea dolaze do vodstva. Alžir izlazi potpuno ofanzivno, te uz zadnje atome snage pokušavaju pomrsiti planove velikim favoritima, no Njemačka uspijeva po drugi put savladati večeras sjajnog golmana M’Bolhija kojega matira Ozil u 119. minuti meča.

Ipak, Alžir uspijeva pogoditi na ovom meču preko Djaboua u 121. minuti utakmice. Počasni gol najmanje je što je zaslužila ova hrabra i od našeg Vahida Halilhodžića izuzetno oganizovana ekipa.

Popularni Vaha teren je napustio sa suzama u očima, a prije toga se zagrlio sa svim igračima koji su mu se zahvalili na svemu što je učinio za njihovu reprzentaciju, te mu čestitali na ovom velikom uspjehu za Alžir.

(Reprezentacija.ba)

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE