Srijeda, 24 Aprila, 2024

Općina Srebrenik dočekuje svog pobjednika Mirzu Selimovića

Pripreme za doček pobjednika osme sezone muzičkog šoua „Zvezde granda“ Mirze Selimovića su počele. Jedinstven i nezapamćem doček našem sugrađaninu, je u utorak 8. jula 2014. godine na Trgu Alije Izetbegovića u Srebreniku, u 21:00h.

Mirza Selimovic

Doček kakav se priređuje Mirzi Selimoviću, poslije pobjede u “Zvezdama Granda”, posvećen jednom čovjeku, nikada ranije, nije zabilježen. U ovom gradu su se dočekivale sportske ekipe, slavile su se sportske pobjede, ali ovakva euforija i radost stanovnika Srebrenika, nikada nije vladala.

Iako je finalna noć kada je zahvaljujući glasovima publike pobijedio, završena u subotu, zbog obaveza prema produkciji doček nije bilo moguće organizovati prije.

Mirza je u Srebrenik, donio statuu pobjednika „Zvezda Granda“. Učinio je to poslije čestitki i dodjeljenog stana, poslije prve snimljene pjesme, poslije suza radosnioca i poslije 9 mjeseci iščekivanja iz jedne u drugu televizijsku emisiju, direktora, voditelja i neprikosnovenog majstora neizvjesnosti i iščekivanja Saše Popovića.

Ovaj talentovani mladi pjevač iz Srebrenika muzikom se bavi od malih nogu, a gitara je njegova najveća ljubav. Tokom cijele osme sezone popularnog muzičkog takmičenja, zahvaljujući svojim sjajnim vokalnim sposobnostima, Mirza je bio jedan od favorita stručnog žirija i publike te zasluženo osvojio titulu pobjednika ovogodišnjeg takmičenja.

-„Ovim putem vam se zahvaljujem još jednom na podršci, jer vi ste najzaslužniji za ovaj uspjeh. U utorak ćete moći uživati i u muzičkom programu te pjesmama koje ću otpjevati za sve vas. Dođite da proslavimo pobjedu zajedno“,-poručio je Mirza i dodao kako će se pobjednički koncert u Srebreniku  održati 5. Avgusta.

U revijalnom dijelu programa  nastupit će i njegovi sugrađani Jasmin Hasić, Lejla Zahirović, Elma Hodžić i Melika Moranjkić.

Pokrovitelj i organizator dočeka pobjednika „Zvezde Granda“ Mirze Selimovića je općina Srebrenik i općinski načelnik Sanel Buljubašić, nosilac aktivnosti oko organizacije dočeka je JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik, a podršku su dali i mnogobrojni privredni subjekti općine Srebrenik.

IZAĐIMO I DOČEKAJMO POBJEDNIKA

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI