Četvrtak, 28 Marta, 2024

U Srebreniku organiziran spektakularan doček za Mirzu Selimovića

mirza docek

Općina Srebrenik i JU Centar za kulturu i informisanje večeras su organizirali spektaklurani doček 23-godišnjeg Mirze Selimovića, pobjednika osme sezone muzičkog šou programa „Zvezde Granda“.

Na platou ispred Doma kulture u Srebreniku okupilo se nekoliko hiljada građana općine Srebrenik koji su došli da pozdrave svog sugrađanina i da zajedno s njim proslave ovaj njegov veliki uspjeh.

U sklopu svečanog dočeka organiziran je i pravi muzički spektakl, na kojem su, pored nove srebreničke muzičke zvijezde, nastupili i brojni lokalni muzičari.
mirza docek 1
Na početku višesatnog muzičkog programa, posjetioce su zabavljali „Salon zabluda“ i talentirane mlade Srebreničanke Lejla Zahirović, Melika Moranjkić i Elma Hadžić, a nastupile su i estradne zvijezde Husnija Mešaljić Hule i Nihad Kantić Šike, te još jedan finalista šoua „Zvezde Granda“ iz Srebrenika talentirani mladi pjevač Jasmin Hasić.
Mirza Selimovic
Nakon muzičkog uvoda njegovih sugrađana, na pozornici se, pozdravljen gromoglasnim aplauzom, pojavio Mirza Selimović. Na ovom velikom muzičkom uspjehu prvi mu je čestitao općinski načelnik Sanel Buljubašić, koji mu je ovom prilikom uručio pobjedničku tortu i prigodne poklone. Potom su uslijedile čestitke njegovih kolega muzičara, ali i brojnih sugrađana.
– Zahvaljujem vam se na zaista spektakularnom dočeku, ali i podršci koju ste mi kontinuirano pružali proteklih devet mjeseci, bez koje bih teško ostvario ovaj veliki uspjeh. Vama pripadaju velike zasluge za ovaj uspjeh i zato ću večeras svojim pjesmama pokušati izraziti zahvalnost za bezrezervnu podršku koju ste mi iskazivali i za ovaj svečani doček – istakao je Selimović obraćajući se svojim brojnim obožavaocima.

 Nakon toga Mirza Selimović je do duboko noć zabavljao veliki broj posjetilaca, a njegov nastup na svečanom dočeku još jednom je pokazao da se radi o izvanserijskom muzičkom talentu i da je sasvim zaslužno osvojio titulu pobjednika ovogodišnjeg muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“.

Publika

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI