Četvrtak, 28 Marta, 2024

Samir Bekrić: Ako neko zna kako se odbija Željo, neka mi kaže

Samir Bekrić blizu je povratka kući, u Željezničar. Jedan od najboljih igrača višestrukog prvaka Bosne i Hercegovine u posljednjih desetak godina završio je s iranskom epizodom, odigrao je odličnu sezonu i kao slobodan igrač traži novi angažman.Samir_Bekric_

Za veznjaka njegovog kalibra nikad ne manjka ponuda. I sada ih ima, analizira ih, vaga i traži najbolje rješenje. A na kraju svakog razmišljanja – je Željo.

 

Ponuda iz Turske

Jer, Bekrić sarajevski klub voli. Igrao je na Grbavici kada niko nije htio. S klubom je prošao poraze i pobjede. Osvojio je titule, bio najbolji igrač, zaigrao i za reprezentaciju. Odlazio je i vraćao se, otišao je i vratiće se opet. Nagovijestio je to Bekrić u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba.

”Imao sam odličnu ponudu iz Dinizlispora, predstavnici kluba u Sarajevu su boravili prije utakmice Željezničar – Lovćen, dogovorili smo se, ali na kraju se sve izjalovilo. Nisam htio pristati na njihove uvjete, ne zbog novca već zbog riječi koja je važnija od svakog ugovora”, pričao je Samir Bekrić za Radiosarajevo.ba.

A onda se desilo ono što naš sagovornik ponosno spominje. Počeli su se javljati navijači Željezničara.

”Ne biste mi vjerovali kad bih vam počeo pričati. Stotine, da ne kažem hiljade, poruka, molbi, poziva. Tek sad shvatam šta sam napravio za Željezničar, koliko me ljudi vole ovdje. Ja sam zaista sretan čovjek”, dodaje Tuce, kako su mu tepali na Grbavici.

Povratak?

”Pa neka mi neko kaže kako se odbija Željezničar jer ja to ne znam. Previše volim ovaj klub da bih ikada okrenuo leđa. Ako me trebaju, tu sam. A trebaju me, obavio sam razgovore, priznajem. Naredne sedmice dolazim u Sarajevo. Samir Bekrić ponovo u Želji? Što da ne!”, zaključuje Samir Bekrić na kraju razgovora za portal Radiosarajevo.ba

(Radiosarajevo.ba)

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE