Petak, 26 Aprila, 2024

U Srebreniku postavljeni savremeni parking automati

Aparati_1

U proteklih nekoliko dana u Srebreniku je postavljeno ukupno 17 komada najsavremenijih parking automata sa solarnim ćelijama koja im omogućuje potpunu autonomnost o električnom napajanju iz mreže. Time su troškovi rada istih svedeni na nulu.

Od ukupno 23 predviđena i određena mjesta za parkiranje vozila u centru Srebrenika, u prvoj i drugoj zoni pokriveno je u ovoj prvoj fazi njih 17.

Ovu savremenu opremu (parkomate) nabavila je i ugradila firma “BH MOTORS” d.o.o. iz Srebrenika, a vrijednost Ugovora je 161.284,50 KM sa PDV-om.

Aparati_2_zps72ba01ec

Dobavljač se obavezao da nabavi, ugradi, programira i u funkciju stavi aparate kao i izvrši obuku radnika za rukovanje i održavanje parkomata.

Plaćanje uređaja je dogovoreno uz uplatu 25% Avansa, a ostalo u dvanaest jednakih mjesečnih rata, računajući od tehničkog prijema i puštanja uređaja u rad.

Tako će parkomati otplaćivati sami sebe, a ujedno ostvarivati i određeni prihod. Garantni rok na ugrađene aparate je 48 mjeseci tj. četiri godine.

Uskoro se očekuje tehnički pregled i prijem isporučenih i ugrađenih parking aparata kao i zvanično puštanje u upotrebu tj. u rad.

Javni parking prostori su povjereni na upravljanje JP “9. Septembar” Srebrenik, Odlukom Općinskog vijeća o Javnim parkiralištima na području Srebrenika, br. 10/11 iz 2011. godine, objavljenoj u Službenom glasniku Općine Srebrenik.

PRESS SLUŽBA OPĆINA SREBRENIK

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI