Petak, 19 Aprila, 2024

KK Gradina pobjednik kadet kupa „Za Osmana Šehića“

Gradina-kosarkasi

Mladi košarkaši Gradine u novu sezonu ulaze sa mnogo optimizma, a razlog tome je osvojeno prvo mjesto na vrlo jakom turniru u Živinicama u organizaciji KK Millennium.

U pitanju je memorijalni turnir-kadet kup „Za Osmana Šehića“ koji svake godine okuplja veliki broj renomiranih ekipa o čemu svjedoči da je prošlogodišnji pobjednik OKK Spars državni prvak u svim omladiskim selekcija u BiH. U vrlo jakoj konkurenciji kadeti Gradine su osvojili turnir zabilježivši sve pobjede počevši od grupne faze do finala. Košarkaši iz Srebrenika nalazili su se u Grupi „B“ gdje su ostvarili tri pobjede nad svojim vršnjacima iz KK Drine, KK Bijeljina Plus i KK Millennium „B ekipa“. Iako u vrlo jakoj grupi vec u prvoj utakmici kadeti Gradine su pokazali da imaju visoke ambicije na ovom turniru. Visokim rezultatom od 32:17 ubilježena je pobjeda nad ekipom Drine iz Zvornika. Već u drugoj utakmici koju je Gradina igrala zaredom osjetio se umor u ekipi pa je tijesnim rezultatom od 34:31 savladana ekipa Bijeljina Plus. Ovom pobjedom zaključeno je grupno takmičenje čime je KK Gradina izborila finalnu utakmicu sa domaćinom KK Millennium.

Kao domaćini KK Millennium je važio za favorita turnira no tako nisu mislili košarkaši Gradine koji su ubjedljivom igrom visoko porazili domaćina i zasluženo osvojili 1. mjesto na turniru.

U ekipi Gradine najvise je pokazao kapiten Almir Bešić koji je dominirao na oba kraja terena, te je proglašen za najboljeg igrača turnira i igrača koji igrom najviše podsjeća na Osmana Šehića tragično preminulog košarkaša.

Odlične partije na turniru pruzili su i najbolji strijelac KK Gradine na turniru Abdulgani Ahmeljić čime je pokazao da je jedan od najtalentovanijih bekova u državi. Ostali igrači Gradine Mahmutović, Mujkić, Sejdinović, Ćosić, Begović, Jusić, Hodžić, Bojadžija i najmlađi Sinanović dali su više od svog maksimuma u timskoj igri koju su demonstrirali igrači trenera Begovića. Treba napomenuti da je trenerski tandem Begović Arman i Nedim Šerifović besprijekorno odradio svoj posao i dao doprinos u osvajanju prvog mjesta.

 

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE