Petak, 26 Aprila, 2024

Općinski načelnik Nihad Omerović u službenu posjetu primio poznatog bosanskohercegovačkog fotografa, Bajrić Ahmeda – Blicka

FOTO BLICKO   POVELjA - 2015 002

Juče je općinski načelnik Nihad Omerović u službenu posjetu primio poznatog bosanskohercegovačkog fotografa, gospodina Bajrić Ahmeda – BLICKA,, koji je svojom kamerom u proteklih dvadesetak godina bilježio mnoga značajna dešavanja na našim prostorima. Kako se u julu ove 2015-te navršava 20 godina od genocida u Srebrenici, počinjenog od strane srpskih fašista, izroda i zlikovaca, na najdostojanstveniji način će se obilježiti ova tužna godišnjica.
Gospodin Bajrić je svojom kamerom zabilježio golgotu koju su naši podrinjci i srebreničani proživjeli prilikom proboja i izlaska na slobodnu teritoriju po kontrolom Slavne AR BiH, njihov prihvat i boravak na prostoru aerodroma Dubrave kod Tuzle, kao i bol i tugu na njihovim licima, i sjetu u očima  za rodnim krajem i Podrinjem.
Sve to je uobličio u fotomonografiju “SREBRENIČKI PUT PAKLA”  koju planira predstaviti javnosti, a kao njegov trag za vječnost,  sa porukom da se Srebrenica nikada i nikome više ne ponovi.
Ostaće to kao uspomena i opomena našim budućim pokoljenjima, Evropi i svijetu koji je nijemo posmatrao patnje naroda Podrinja i BiH u odbrambeno oslobodilačkom ratu 1992 – 1995, i Srebrenicom kao našom otvorenom i najvećom ranom.
Biće to i slikovni prikaz golgote srebreničana i Bošnjaka namijenjen svima onima koji imaju dušu ili bar malo ljudskoga u sebi, ali i za sve one koji su atakovali ili direktno i indirektno učestvovali u nasrtajima na našu lijepu i jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu.
Zlikovce će tako do sudnjega dana proganjati i proklinjati suze nejači i nevinih srebrenična i podrinjaca, a njihovo potomstvo podsjećati na ono što su im pretci učinili.
Općinski načelnik Nihad Omerović je iskazao puno razumijevanje i izrazio bezrezervnu spremnost za podršku svake vrste u vezi sa realizacijom ovog iznimnog projekta bitnog za sve nas.
 
PRESS  SLUŽBA
OPĆINA SREBRENIK

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI