Srijeda, 24 Aprila, 2024

U toku javna rasprava po nacrtu Prostornog plana Općine Srebrenik za period 2015 – 2035. godina

Srebrenik

Obavještavaju se građani, pravna i fizička lica, te sva druga zainteresovana lica i udruženja građana, da je u toku  javna rasprava po nacrtu Prostornog plana Općine Srebrenik za period 2015 – 2035. godina. U vrijeme rasprave, grafički i tekstualni izvod iz navedenog Prostornog plana će biti izloženi u prostorijama Mjesnih zajednica Podorašje, Tinja, Duboki Potok, Špionica Centar, Sladna i Luka,  zatim u holu Doma kulture u Srebreniku, u općinskoj pisarnici (šalter sali), te u Službi za prostorno uređenje i zaštitu okolice općine Srebrenik, u ulici 211. oslobodilačke brigade u Srebreniku, gdje se može izvršiti uvid u isti svakim radnim danom od 7.30 do 16 sati.  Takođe, uvid u nacrt Prostornog plana omogućen je i putem sljedećeg linka Instituta IPSA Sarajevo:

http://ipsainstitut.com/index.php?option=com_content&view=article&id=326&Itemid=317&lang=bs

Javna rasprava po nacrtu predmetnog Prostornog plana će trajati do 20.03.2015. godine. Do navedenog datuma svi zainteresovani mogu u pisanom obliku dostaviti svoje eventualne primjedbe, sugestije i prijedloge u Službu za prostorno uređenje i zaštitu okolice, na naprijed navedenoj adresi, gdje se takođe  mogu dobiti i sva dodatna pojašnjenja u vezi predmetnog plana. Takođe, održat će se javne rasprave na kojim će predstavnici Nosioca izrade izvršiti prezentaciju predmetnog nacrta, i to :

 

Vrijeme rasprave Prostor Mjesne zajednice
09.03.2015. u 10 h

ponedjeljak

OŠ Sladna

za područje MZ Sladna, Ibrići, Lušnica, Ahmići, Murati, Omerbašići,

09.03.2015. u 13 h ponedjeljak OŠ Špionica

za područje MZ Špionica Centar, Špionica Srednja, Špionica Donja, Gornji Hrgovi, Cerik, Huremi,

10.03.2015. u 10 h utorak MZ Duboki Potok

za područje MZ Like, Ljenobud, Behrami, Dedići, Lipje, Cage, Seona, Bjelave, Duboki Potok, Kuge,

10.03.2015. u  13  h utorak MZ Tinja

 

za područje MZ Podpeć, Tinja Donja, Tinja Gornja, Previle, Podorašje, Lisovići, Brezik, Jasenica, Zahirovići, Straža, Kurtići

16.03.2015. u     12 h Dom kulture

za područje MZ Babunovići, Bare, Ćehaje, Ježinac, Srebrenik I, Srebenik II, Donji Srebrenik, Gornji Srebrenik, Ćojluk.

MZ Čekanići, Falešići, Gornji Moranjci, Donji Moranjci, Kiseljak, Rapatnica, Brda, Luka, Brnjičani.

 

 

Završna rasprava po predmetnom nacrtu će se održati dana 16.03.2015.godine u prostorijama Doma kulture u Srebreniku, sa početkom u 12 sati.   U vezi s navedenim, pozivaju se svi zainteresovani da izvrše uvid u izloženi nacrt Prostornog plana, te u toku trajanja rasprave uzmu učešća i svojim eventualnim primjedbama, sugestijama i prijedlozima doprinesu što kvalitetnijem konačnom prijedlogu predmetnog planskog dokumenta.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI