Petak, 26 Aprila, 2024

Delegacija MDD “Merhamet” BiH u posjeti općini Srebrenik

MDD MERHAMET BiH U POSJETI OP-INI SREBRENIK 001

Danas je  našu općinu posjetila delegacija Muslimanskog Dobrotvornog Društva “Merhamet”  Bosne i Hercegovine iz Sarajeva. Delegaciju je predvodio predsjednik Hajrudin Šahić, a u njegovoj pratnji su bili i Timur Numić, član Savjeta, Ruždija Adžović, portparol Merhameta i književnik, kao i Adil ef. Pezerović, predsjednik Regionalnog Merhameta Tuzla, te predsjednici Općinskih odbora Merhameta iz Gračanice i Srebrenika; Ibrahim Šerbedžić i Osman ef. Mujić.
Predsjednik Šahić je upoznao načelnika općine Nihada Omerovića sa aktivnostima koje je Merhamet vodio u proteklom periodu, sa posebnim osvrtom na prošlogodišnje prirodne nepogode, poplave i klizišta.
Merhamet je uvijek bio i do danas ostao dio Bošnjačkog bića i naroda, a uvijek je pomagao svakome onome kome je pomoć bila potrebna, bez obzira na vjeru ili naciju. Svoje djelovanje i pomoć unesrećenima, Merhamet je još davno proširio i van granica Bosne i Hercegovine, u Africi, Bliskom istoku, Aziji, Americi. . .
Merhamet je jedina humanirana organizacija koja je prije nekoliko godina uspjela probiti blokadu opkoljene i okupirane Gaze u Palestini i tamošnjem stanovništvu dostavila vrijednu i vrlo značajnu humanitarnu pomoć.
Predsjednik MDD “Merhamet” Općinski Odbor Srebrenik, Osman ef. Mujić je istakao tradicionalno dobru saradnju sa općinom Srebrenik, zahvalivši se na pomoći i razumijevanju koja je Merhametu uvijek ukazivana.
Načelnik Omerović se gostima zahvalio na posjeti i obećao učešće i punu podršku općine Srebrenik u svim projektima koje realizuje MDD “Merhamet”,  a na dar je od predsjednika Šahovića dobio i Monografiju “100 – Godina Merhameta”
 
 

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI