Petak, 26 Aprila, 2024

Međunarodni kamp Kluba mladih CK Srebrenik – organizatori i mladi aktivisti iz zemlje i regiona pokazali da su na visini zadatka

ck

U organizaciji Kluba mladih Crvenog križa Srebrenik uspješno je realizovan V Međunarodni Kamp mladih. U petodnevnom druženju u prelijepom ambijentu planine Majevice učestvovali su aktivisti klubova mladih CK Banovići, Gradačac, Tuzla, Novo Sarajevo, Centar Sarajevo, Ilidža, Stari Grad Beograd, Kragujevac, Žepče i Lukavac.

ck6

ck3

ck1

ck2

S obzirom da je ovo tradicionalno druženje, prije svega, edukativnog karaktera, održane su brojne radionice, a mladi aktivisti su upriličili i prijem za članove Radionice za djecu s posebnim potrebama „Spektar“ Srebrenik koji nisu krili oduševljenje onim što su imali priliku čuti i vidjeti.

ckdjeca1

ckdjeca

ckdjeca11

Izuzetan doprinos efektivnosti kampa dali su srebrenički vatrogasci koji su izveli pokaznu vježbu, te održali vrlo zanimljivo predavanje, kojim su dio svog znanja prenijeli učesnicima kampa na konkretan način.

ck10

ck9

ck8

ck7

S oduševljenjem je propraćena i pokazna vježba mladih članova Gorske službe spašavanja Srebrenik na temu „potraga za nestalim avionom“, kao i „Adrenalin park“, prilikom kojeg su članove klubova mladih spuštali s releja i to s visine od preko 10 metara uz korištenje originalne zaštitne opreme, što će učesnici, sigurno, dugo pamtiti.

ckgss

ckgss1

ckismail

Veliku zahvalnost za realizaciju kampa i visoki nivo svega onoga što se dešavalo tokom druženja mladih aktivista, organizatori upućuju načelniku Općine Srebrenik Nihadu Omeroviću, Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Srebrenik , Gorskoj službi spašavanja Srebrenik, Udruženju za djecu s posebnim potrebama „Spektar“ Srebrenik, gostu – predavaču Ismailu Šehiću iz Sarajeva, te sponzorima: „Džeko-Comerc, Mesnica “Bašić“, Kamenorezac „Šule“, „Tempoplast“, pekara „Magistrala“, mesnica „Salihovic“ i piljara „Tropic“.

ckFaketa

ckismail1

Članovi Kluba mladih CK Srebrenik ističu neizmjernu podršku koju im konstanto pruža sekretar CK Srebrenik Faketa Ibrić, kako u ovom tako i u realizaciji ostalih projekata humanitarnog i edukativnog karatera, po kojem su mladi aktivisti postali prepoznatljivi. Domaćini kampa nisu propustili priliku da svojim gostima pokažu neke od znamenitosti Srebrenika.

ck4

ck5

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI