Četvrtak, 25 Aprila, 2024

Potpisan ugovor o početku radova na opremanju zgrade za “BIT” centar u Srebreniku

ugovor1

 U Srebreniku je danas  potpisan tripartitni Ugovor između:  Općine Srebrenik,  Udruženje za razvoj NERDA  iz Tuzle  i građevinske kompanije “GROMEKS” iz Srebrenika.   Udruženje za razvoj NERDA zajedno s partnerima je pokrenulo projekta “Jačanje poslovnog okruženja za više malih i srednjih preduzeća (MSP) u Tuzli i susjednim općinama” (BESt 4 SMEs).    Projekat finansira Evropska unija (EU) kroz podršku lokalnom ekonomskom razvoju u Bosni i Hercegovini, a implementira ga Udruženje za razvoj NERDA kao koordinator projekta u saradnji s Općinom Tuzla, Općinom Srebrenik, Općinom Kalesija te Tehnološkim parkom BIT Centar Tuzla kao partnerima.   Vrijednost projekta je 566.778,67 eura, od čega je 85 % sufinansiranje EU u iznosu od 481.761,00 €.
Ugovor
Cilj projekta jeste unaprijediti poslovno okruženje u pomenute tri općine poboljšanjem poslovne infrastrukture, poboljšanjem nivoa i kvaliteta usluga za postojeća i nova mala i srednja preduzeća, kao i poboljšati međuopštinsku saradnju kroz realizaciju inicijativa u oblasti lokalnog ekonomskog razvoja. U tom smislu, do kraja godine u Tuzli će biti prošireni kapaciteti BIT Centra i omogućeno poslovanje za 9 do 12 novih preduzeća, dok će u Srebreniku i Kalesiji biti uspostavljeni Centri za podršku poslovanju sa inkubatorima u kojima će također biti smještena novoosnovana preduzeća.     Realizacija projekta je počela u januaru 2014. godine i trajaće do kraja 2015. godine.
Općina Srebrenik bi tako trebala dobiti svoj prvi Centar za razvoj start-up biznisa, za podršku mladim i ambicioznim biznismenima.    Rekonstrukcija stare zgrade u kojoj je ranije bio smješten sud za prekršaje i općinsko pravobranilaštvo (kod stare općinske zgrade) u ulici Radnička, gdje će biti smješten BIT CENTAR  će koštati 15.000 eura, a opremanje unutrašnjosti zgrade kancelarijiskim namještajem i potrebnom opremom dodatnih 15.000 eura. Učešće Općine Srebrenik je15 % od ukupne cijene predviđene za naš BIT CENTAR. 
  Na javnom natječaju za najpovoljnijeg ponuđača odabrana je srebrenička kompanija “GROMEKS” koja će uskoro početi sa radovima.
ugovor3

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI