Srijeda, 24 Aprila, 2024

SREBRENIK: Roditelji hrvatskih učenika bojkotiraju nastavu

srebrenik

Roditelji hrvatskih učenika, koji pohađaju nastavu u Osnovnoj školi u Srednjoj Špionici i područnoj školi u Gornjim Hrgovima u općini Srebrenik, jutros nisu poslali svoju djecu u školu te su istaknuli kako će bojkotirati nastavu sve dok se smijenjeni nastavnici razredne nastave ne vrate posao i nastave učiti njihovu djecu.

Roditelji su u svojim zahtjevima, upućenim Ministarstvu obrazovanje i Vladi Tuzlanske županije, istaknuli kako je nedopustiva stalna zamjena nastavnika (učitelja) koji predaju u nižim razredima te zahtijevaju njihov prijem u stalni radni odnos.

Naveli su primjer kako je u područnoj osnovnoj školi u Gornjim Hrgovima, u posljednje četiri godine, nastavnik razredne nastave mijenjan čak devet puta.

Također, traže da se u školski odbor u Srednjoj Špionici imenuju roditelji koji tu stanuju, a ne da se od pet članova školskog odbora, kao što je sada, nalazi samo jedan iz tog mjesta.

Roditelji su dodali kako njihovi zahtjevi nemaju političku pozadinu jer ne traže da im djecu uče nastavnici hrvatske nacionalnosti nego traže povratak smijenjenih koji su svi Bošnjaci i koji su educirani za predavanja na hrvatskom jeziku.

Autor: Fena

VIJESTI

Najnovije vijesti