Četvrtak, 25 Aprila, 2024

U Srebreniku osnovano Udruženje dijabetičara i prijatelja “PLAVI KRUG”

 

unnamed

Početkom 2015. godine u Srebreniku je osnovano  Udruženje dijabetičara i prijatelja “PLAVI KRUG” Srebrenik. Incijativu za osnivanje udruženja poveo je Mirza Glotić, ujedno i predsjednik udruženja, sa nekolicinom zainteresovanih sugrađana i uz pomoć dobrih ljudi iz Saveza udruženja/udruga dijabetičara BiH incijativu sproveo u djelo.

Prvenstveno ideja i sama incijativa za osnivanje udruženja u ovoj općini Tuzlanskog kantona proizašla je iz nezavidnog položaja osoba s dijabetesom kako na nivou Općine Srebrenik tako i u širem okruženju.

“Ono što moram da napomenem jeste da je u isto vrijme na Tuzlanskom kantonu osnovan i Savez udruženja/udruga TK, gdje smo jedan od članova osnivača što pokazuje želju i volju populacije dijabetičara da se bori za svoja prava”, kaže Glotić.

Udruženje “PLAVI KRUG” Srebrenik  trenutno broji nekih pedesetak članova, ali brojka od oko 2.000 registrovanih dijabetičara u Općini Srebrenik je jedan izazov za ovo udruženje koje će se boriti za ovu zapostavljenu populaciju građana uz slogan: “Mijenjajmo dijabetes zajedno uz Udruženje dijabetičara i prijatelja “PLAVI KRUG” Srebrenik”.

Izvor: Udruženje “Plavi krug” Srebrenik

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI