Utorak, 16 Aprila, 2024

Košarkaši Gradine nastavili pobjedonosni niz

kkgradinakkigman2015_zpsjraj3kj9

U nedjelju, 22.11.2015. godine, u sportskoj dvorani Srebrenik odigrana je utakmica šestog kola A1 lige KS BiH u košarci u kojoj su se sastale ekipe KK „Gradine“ i KK „Igman“ Ilidža.

U veoma zanimljivoj utakmici pobjeda je otišla na stranu domaćina koji je tokom čitavog susreta imao rezultatsku prednost koja se povećavala kako se utakmica približavala kraju.

Ovom pobjedom košarkaši Gradine učvrstili su se na 2. mjestu A1 lige sa omjerom 5-1. Naredno kolo KK Gradina gostuje u Jablanici kod KK Turbine gdje očekujemo dobru utakmicu i naravno novu pobjedu plavih iz Srebrenika.

Takođe, treba spomenuti da su omladinske selekcije Gradine zabilježile ubjedljive pobjede na gostovanju kod svojih vršanjaka u Gračanici. Naime, pionirska selekcija ostvarila je uvjerljivu pobijedu je sa 41:17 uz odličan učinak kapitena Mujedinovića sa 19 ubačenih poena. Kod kadetske selekcije briljirao je kao i mnogo puta do sada Ahmeljić sa 25 postignutih poena. Kadeti Gradine zabilježili su novu pobjedu nad ekipom KK Gračanice rezultatom 47:13. Naredno kolo u okviru Lige mladih mladi košarkaši Gradine dočekuju ekipu KK Kladanj 72.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju (29.11.2015.) od 11:00h u SRC Srebrenik.

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE