Utorak, 23 Aprila, 2024

U MZ Kurtići otkriveno spomen obilježje /FOTO/

pomenik

U MZ Kurtići otkriveno je novoizgrađeno spomen-obilježje poginulim borcima u proteklom odbrambeno-oslobodilačkom ratu u BiH i stradalim rudarima u velikoj rudarskoj nesreći u Rudniku Mramor s područja ove mjesne zajednice. U prisustvu predstavnika boračkih udruženja, općinskih vlasti i velikog broja mještana, novoizgrađeno spomen-obilježje zajednički su otkrili načelnik Općine Srebrenik Nihad Omerović i predsjednik MZ Kurtići Džemil Kurtić.

Pred. MZ i nacelnik-1

–„Ovaj čin ima veliku vrijednost u našim nastojanjima da sačuvamo uspomenu na one koji su položili svoje živote za odbranu BiH“, istakao je načelnik Omerović. Kako je istakao predsjednik MZ Kurtići Džemal Kurtić, u izgradnju spomen-obilježja uloženo je 10.000 maraka, od čega je 9.500 maraka izdvojeno iz budžeta Općine Srebrneik, dok je preostalih 500 maraka osigurano iz donacija.

Mjestani

Nakon otkrivanja spomen-obilježja, u prostorijama mjesne čitaonice zaslužnim pojedincima i kolektivima koji su dali doprinos u realizaciji ovog projekta uručene su zahvalnice.

Zahvalnice

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI