Utorak, 23 Aprila, 2024

Predstava “Buba u uhu” pred srebreničkom publikom

U okviru manifestacije “Dani povelje – 2016” veliki pozorišni hit predstava “Buba u uhu” bit će ponuđena srebreničkim ljubiteljima pozorišne umjetnosti u četvrtak 18. februara od 19 sati.

buba u uhu1

Predstava “Buba u uhu” koju je prema tekstu Georgesa Feydeaua režirao Admir Glamočak, rađena je u koprodukciji JU Centra za kulturu Kantona Sarajevo i Narodnog pozorišta Sarajevo, a dio glumačke postave čini ista ekipa koja je predstavu iznijela prije dvije decenije, uz nove mlade glumačke snage.

 Admir Glamočak, Senad Bašić, Izudin Bajrović, Tatjana Šojić, Aleksandar Seksan, Emina Muftić, Mediha Musliović, Aldin Omerović, Sanela Pepeljak, Alen Muratović, Merima Lepić, Riad Ljutović i Vedran Đekić. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Vanja Popović.

buba u uhu2

Reditelj i glumac Admir Glamočak istaknuo je da je cijeli tim uspio napraviti predstavu koja je tačna i precizna, te da su pokušali doći do rafinirane komike. Smatra da je u svemu važna još publika koja je ravnopravan partner glumcima. Podvlači da je komad star, ali da je jednako aktuelan kao da je pisan jučer.

– U fokusu priče je građanska porodica i sklop krivo protumačenih situacija, koje prouzrokuju čitav niz različitih odnosa unutar te porodice. Svi upadamo u te zamke, stali smo kad nam neka buba dođe do uha i pokušali istjerati pravdu na čistac. Buba je aktuelnija danas u Bosni nego u Francuskoj – kazao je on.

Generalni pokrovitelj manifestacije “Dani povelje – 2016” Općina Srebrenik i Općinski načelnik gosp. Nihada Omerović.

 

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI