Četvrtak, 25 Aprila, 2024

NAČELNIK OPĆINE SREBRENIK NIHAD OMEROVIĆ ORGANIZIRAO PRIJEM ZA DELEGACIJU OPĆINE BAJINA BAŠTA

Omerovic i Filipovic

 

Načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović sa svojim saradnicima danas je u svom kabinetu upriličio prijem za delegaciju općine Bajina Bašta na čelu s Radomirom Filipovićem, predsjednikom Skupštine opštine Bajina Bašta.

Tokom sastanka razgovarano je o mogućnostima uspostavljanja saradnje u oblasti privrede, turizma, kulture i sporta. Kako je istakao načelnik Omerović, posebna pažnja će se posvetiti projektima prekogranične saradnje, kao i projektima koji će doprinijeti poboljšanju standarda običnih građana u dvije općine. Predstavnici dvije općine, rečeno je na sastanku, sarađivat će i na obilježavanju značajnih datuma i realizaciji kulturnih, sportskih i drugih manifestacija.

Naglasivši da je tokom prošle sedmice Općina Srebrenik po prvi put u svojoj istoriji uspostavila bratske odnose s dvije općine u Republici Turskoj, načelnik Omerović je iznio prijedlog da se pokrene inicijativa i za bratimljenje Srebrenika i Bajine Bašte, što su gosti sa zadovoljstvom prihvatili. Posjeta delegacije iz Srbije rezultat je saradnje Planinarskog društva Majevica Srebrenik s Planinarskim društvom iz Bajine Bašte, čiji će predstavnici sutra učestvovati i u tradicionalnoj planinarskoj manifestaciji u Srebreniku pod nazivom „Povelji u pohode“. Na kraju sastanka domaćini i njihovi gosti razmijenili su poklone, a dogovoreno je i da  predstavnici općine Srebrenik uskoro posjete Bajinu Baštu.

Prijem

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI