Subota, 20 Aprila, 2024

Za “Bubu u uhu” tražilo se mjesto više

U okviru kulturne manifestacije „Dani povelje – 2016“ večeras od 19 sati u prepunoj sali Doma kulture Srebrenik  odigrana je urnebesna komedija “Buba u uhu  koju je prema tekstu Georgesa Feydeaua režirao Admir Glamočak.

Buba u uhu2

 

Da ništa ne prepušta slučaju i da uvijek igra na sigurnu kartu, a kako i ne bi kada je potpisnik trenutno najdugovječnije predstave u cijeloj BiH, pokazao je odabirom vrhunske glumačke ekipe.

„Buba u uhu” je komedija vrlo tipičnog, situacionog tipa i publika je prihvatila više nego odlično sklop krivo protumačenih situacija, koje su prouzrokovale čitav niz različitih odnosa unutar građanske porodice.

Reakcije pozorišne publike su bile iznad svih očekivanja što se dalo zaključiti po dugotrajnim, gromoglasnim aplauzima koji su često prekidali predstavu.

Sjajna atmosfera, mnogo smijeha, raspoloženi glumci koji s uživanjem i lakoćom kreiraju svoje uloge, svakako je veliki povratak kultnog djela autora Georges Feydeau  na scenu,  pun zanimljivih zapleta i duhovitih obrta, nevjerovatne zabune neobičnih likova i zavrzlame zbog sumnje jedne žene da je muž vara.

Buba u uhu

Publika je velikim aplauzom pozdravila sjajnu glumačku ekipu koju čine: Admir Glamočak, Senad Bašić, Izudin Bajrović, Tatjana Šojić, Aleksandar Seksan, Emina Muftić, Mediha Musliović, Aldin Omerović, Sanela Pepeljak, Alen Muratović, Merima Lepić, Riad Ljutović i Vedran Đekić.

Sudeći po reagovanju publike, koja je, na kraju, desetominutnim aplauzom pozdravljala glumce, dokaz je da su samo prave vrednosti neprolazne i da su naši sugrađani željni ovakvih kulturnih događaja. Sve čestitke kako glumcima, tako i srebreničkoj pozorišnoj publici.

Buba u uhu3

VIJESTI

Najnovije vijesti