Četvrtak, 18 Aprila, 2024

Podrška investiciji Intrala u Fabriku obuće “Aida” i uvođenju smjera “Obućar” u školama TK

Intral-BH-24-02-2016

Poslovni razvoj i pozicija kompanije „Intral BH“ u okvirima stečajnog postupka koji se provodi u Fabrici obuće „Aida“ bile su tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića sa direktorom firme „Intral BH“ Alijom Šehovićem.

Obzirom da je „Intral BH“, jedina firma na ovom području koja je u toku predstečajnog postupka vršila investicijska ulaganja u firmu za koju se vodi predstečajni postupak i time znatno povećala njenu vrijednost, delegacija Vlade Tuzlanskog kantona je istakla da će se u okvirima zakonskih mogućnosti založiti za zaštitu ove investicije.

Direktor Šehović je delegaciju Vlade upoznao i sa projektom koji planiraju realizirati u saradnji sa USAID-om i nekim srednjim školama u Tuzlanskom kantonu, a koji se tiče pokretanja novog obrazovnog smjera „Obućar“.

Na ovu inicijativu premijer je istakao da će u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona podržati otvaranje svih novih obrazovnih usmjerenja za koja privreda iskazuje svoj interes, istaknuto je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa.

VIJESTI

BIZNIS vijesti