Subota, 20 Aprila, 2024

Džumhur: Osigurao sam Roland Garros i Wimbledon i puno će mi biti lakše igrati u nastavku sezone

Damir_Dzumhur teniser bh

Damir Džumhur  ostvario je još jednu veliku pobjedu na Mastersu u Miamiju. U trećem kolu naš najbolji teniser je savladao Mihaila Kukuškina sa 2:1 u setovima nakon skoro dva sata igre, piše novinska agencija Patria.

– Težak meč i psihički i fizički, to sam znao ali sam bio spreman na to. Kukuškin igra potpuno različit tenis, od onoga kojeg igra Nadal i ta njegova igra mi nije omogućavala u prvom setu da odigram kvalitetno. Ipak, uspio sam u drugom da pronađem igru, a bilo je puno dugih poena, mnogo trčanja, dosta iscrpljujućih poena, ali to je bilo ono kako sam morao igrati da bih ga dobio – kaže Džumhur.

On dodaje da Kukuškin ima vrlo čudnu igru, ali čim se navikao na njegove udarce bilo je lakše igrati.

– Mentalno sam bio opet čvrst i ponovo sam uspio da nakon gubitka prvog seta, dobijem druga dva, što mi je nekada nedostajalo. Sada je i to na svom mjestu i puno mi je lakše igrati – ističe Džumhur.

U četvrtom kolu Džumhur će igrati protiv Miloša Raonića, koji je kazao da malo zna o Damiru te da će analizirati njegovu igru.

– Sljedeći je Raonić i tu ne očekujem ništa posebno. Želim da uživam u ovom trenutku i ovom turniru. Ovo je bio najbitniji turnir ove godine a iskreno nisam ni sanjao da će ovako na kraju ispasti. Ovim bodovima sam obezbijedio Roland Garros i Wimbledon i puno će mi biti lakše igrati u nastavku sezone – dodao je Džumhur.

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE