Petak, 29 Marta, 2024

BiH dominirala u Cirihu: Zmajevi savladali Švicarsku 2:0 golovima Džeke i Pjanića

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je u prijateljskom susretu savladala Švicarsku u Cirihu rezultatom 2:0.

reprezentacija-bih-2016

Naša reprezentacija je na Letzigrundu dominirala tokom čitavog susreta.

Već u prvih osam minuta Zmajevi su izveli osam kornera, no mreža Sommera se nije tresla.

U 14. minuti Edin Džeko je doveo našu reprezentaciju u vodstvo.

Švicarci su izgubili loptu na centru, Senad Lulić je proigrao Džeku, koji šutira kroz noge Scharu, što je iznenadilo Sommera i lopta je završila u mreži za veliko slavlje naših reprezentativaca, ali i desetak hiljada naših navijača na tribinama.

Naša reprezentacija je mogla povesti u 24. minuti. Pjanić je sjajno centrirao iz kornera, Zukanović je ostao sam i sa devet metara šutirao tačno u Sommera.

Švicarci su u narednom napadu mogli doći do izjednačenja, no Seferović šutira po sredini gola, što je bio lak plijen za Begovića. Do kraja poluvremena nije bilo većih prilika.

Na početku drugog poluvremena naša reprezentacija je prva zaprijetila. U 51. minuti Zukanović je šutirao, a Sommer lagano brani.

Na drugoj strani Steffen je izašao iskosa sa lijeve strane sam na Begovića, a naš čuvar mreže fantastično brani njegov šut.

U 57. minuti Edin Džeko je izborio slobodan udarac na dvadesetak metara od Sommerovog gola. Loptu je namjestio Miralem Pjanić i postigao fenomenalan pogodak za vodstvo naše selekcije od 2:0. Šutirao je u Sommerovu stranu, no golman Švicarske je mogao samo paradom uljepšati pogodak.

Haris Seferović je imao stopostotnu šansu u 83. minuti. Izašao je jedan na jedan na Burića koji je 20 minuta ranije zamijenio Begovića, ali je šutirao preko gola.

Posljednju priliku na meču imao je Muhamed Bešić, koji je izašao sam na Sommera, no golman domaće ekipe je odbranio i lopta je završila u korneru.

Ovo je bila sedma pobjeda za Mehmeda Baždarevića na klupi naše reprezentacije u 11. meču. Popularni Meša je na klupi Zmajeva ostvario i dva neriješena rezultata i isto toliko poraza.

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE