Subota, 20 Aprila, 2024

Dan otvorenih vrata u PS Srebrenik

Nastavljajući dobru saradnju sa obrazovnim ustanovama kao i aktivnosti u okviru „školskog programa“ predviđenog planom realizacije projekta „rad policije sa zajednicom“, a povodom nadolazećeg Dana policije MUP-a TK, Policijska stanica Srebrenik je, dana 27.04.2016. godine, organizovala Dan otvorenih vrata za učenike Druge osnovne škole u Srebreniku.
Bilo je ovo jednosatno druženje „osnovaca“ sa policajcima iz Srebrenika.Prilikom njihove posjete, učenicima su pružene osnovne informacije o Policijskoj stanici, odnosno zadacima i poslovima sa kojima se policajci susreću u toku rada.


Isto tako izvršen je obilazak pojedinih Službi koje djeluju u okviru stanice, a mališanima su podijeljeni i prikladni letci-brošure „Policija i građani zajedno“.
Za bezbijedan dolazak đaka od škole do zgrade policijske stanice pobrinula se saobraćajna patrola policije sa službenim policijskim vozilima, što je izazvalo i posebno oduševljenje kod učenika jer su tokom posjete mogli da pogledaju i isprobaju pojedinu policijsku opremu, da uđu u policijsko vozilo i da sjednu na policijski motocikl, tako da će ova posjeta biti jedna  draga uspomena za sve sudionike ovog događaja.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI