Utorak, 23 Aprila, 2024

Općinski načelnik ugostio članove KK “1. mart”

U srijedu, 27. aprila 2016. godine grupa takmičara i delegacija iz Karate kluba “1. mart” Srebrenik, primljena je u kabinetu Općinskog načelnika.Delegaciju su predvodili gospodin Bajazit Džafić, predsjednik Upravnog odbora KK “1. mart” i  trener Selmin Muratović. Oni su općinskog načelnika dr.sci. Omerović Nihada upoznali sa radom, djelovanjem i uspjesima njihovog kluba, ali i sa skoro održanim 7. Internacionalnim karate kupom “Srebrenik 2016” koji se tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Općine Srebrenik.
Karate klub “1. mart” Srebrenik je protekle 2015. godine brojao 120 aktivnih članova koji su raspoređeni u kategorije po kojima treniraju i izlaze na takmičenja.Učestvuju na mnogim turnirima u BiH, a na mnogima su proglašavani i za najuspješniji klub, u Bugojnu, Usori, Novom Travniku, Lukavcu, Tuzli, itd.
Na 12 turnira u 2015. godini osvojili su 270 medalja i to: 131 zlatnu, 78 srebrnih i 61 bronzanu.
Rezultati su krunisani i izborom za sportiste 2015. godine u općini Srebrenik i to:
-Nuraga Dzombić
-Minela Hadžić
-Sakib Salibašić
Ovi impresivni rezultati su odraz dobre organizacije, napornog rada i djelovanja svih koji čine Upravni odbor i menadžment ovog kluba, a posebno trenera i takmičara koji izuzetno napornim radom i znojem postižu tako velike i značajne uspjehe.
Općinski načelnik se zahvalio na posjeti, čestitao na sportskim uspjesima koji su do sada postignuti i poželio puno sportske sreće svim takmičarima i članovima  KK “1. mart” Srebrenik.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI