Petak, 26 Aprila, 2024

Ministar za boračka pitanja u vladi FBiH Salko Bukvarević posjetio općinu Srebrenik

U kabinetu načelnika općine Srebrenik Nihada Omerovića danas je održan tematski sastanak posvećen rješavanju socijalnih, materijalnih i drugih problema s kojima se suočavaju branitelji i članovi njihovih porodica.

Nihad Omerovic

Sastanku su prisustvovali Salko Bukvarević, ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije BiH, Fahrudin Skopljak, ministar za boračka pitanja TK i predstavnici temeljnih boračkih udruženja s područja Tuzlanskog kantona i općine Srebrenik. Kako je istakao načelnik Omerović, učesnici sastanka složili su se u ocjeni da jedini put za sistemsko rješenje problema s kojima se suočavaju branitelji predstavlja usvajanje novog zakona o pravima boraca i članova njihovih porodica.

Salko Bukvarevic..

Učesnici sastanka, izjavio je ministar Bukvarević, postigli su visok stepen jedinstva o metodama rješavanja materijalnih i socijalnih problema boraca i članova njihovih porodica, pri čemu su zauzeli stav da je u narednom periodu potrebno uložiti dodatne napore na zapošljavanju i samozapošljavanju branitelja i članova njihovih porodica. Ministar za boračka pitanja u Vladi TK Fahrudin Skopljak istakao je da predstavnici temeljnih boračkih udruženja, koji u svom članstvu imaju oko 80 posto braniteljske populacije na području TK, podržavaju  nova zakonska rješenja i napore koji se ulažu na rješavanju problema branitelja i članova njihovih porodica.

Sastanak

Faruk Šahović, predsjednik Koordinacije temeljnih boračkih udurženja TK i Salko Kadrić, predsjednik Koordinacije temeljnih boračkih udruženja općine Srebrenik izjavili su da su zadovoljni zaključcima sa sastanka, naglasivši da protesti u ovom trenutku nisu potrebi, jer je u parlamentarnu proceduru tek upućen  novi zakon o pravima branitelja koji svojim prijedlozima i sugestijama mogu dopuniti predstavnici svih boračkih udruženja.

VIJESTI

Najnovije vijesti