Četvrtak, 18 Aprila, 2024

Pred članovima “Orlove kandže” Balkansko Kung Fu Wu Shu prvenstvo

orlovakandza

Državni prvaci iz Srebrenika su spremni za odlazak na Balkansko Kung Fu Wu Shu prvenstvo koje će se održati u Turskoj u trajanju od 02.06.-06.06. 2016. godine. S ponosom možemo reći da se iz Srebrenika takmiče tri učesnika: Ildahid Malkić, disciplina qinda-kadeti u kategoriji do 65 kg, Halid Mehmedović, disciplina sanda-seniori u kategoriji do 70kg i Jasmin Buljubašić, disciplina sanda-seniori u kategoriji do 80kg.

Orlovakandza

Ističemo da je Halid Mehmedović državni prvak u kategoriji do 70kg, discipline sanda-seniori, Jasmin Buljubašić trostruki državni prvak,zatim ima osvojeno drugo mjesto također na državnom takmičenju, osvojeno drugo mjesto na Balkanskom takmičenju i osvojeno drugo mjesto na Međunarodnom takmičenju. Pored toga dobitnik je plakete za najboljeg sportistu općine Srebrenik u kategoriji juniori-seniori, borilačke vještine i Ildahid Malkić-državni prvak u kategoriji do 65kg, discipline qinda-kadeti.

orlovakandza1

Trener Mirsad Siočić naporno radi s borcima te nakon višemjesečnih priprema i treninga koji su se održavali u jako teškim uslovima i bez obzira na vremensku priliku, konačno možemo reći da su borci upotpunosti spremni da s ponosom brane boje naše domovine na Balkanskom Prvenstvu u Turskoj. Sponzori za odlazak na Balkansko prvenstvo su: d.o.o Mega-Stil, d.o.o Elkorol, d.o.o. Dom Smreka, d.o.o Hidromont, d.o.o. Zaharex, d.o.o. Herceg i d.o.o Tempoplast Srebrenik. Sponzorima veliko hvala, a učesnicima želimo svu sreću, ne sumnjamo da će nas ponovo oduševiti osvojenim mjestima i iznova učiniti ponosnima.

orlovakandza2

Tekst i foto Amila I.

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE