Četvrtak, 18 Aprila, 2024

Fantastični Zmajevi predvođeni Đurićem osvojili Kirin Kup

Djuric

Oslabljena reprezentacija Bosne i Hercegovine, bez najboljih fudbalera, otputovala je prije sedam dana u Japan na Kirin Kup.

U konkurenciji Danske, Bugarske i domaćina Japana, javnost u Bosni i Hercegovini nije očekivala mnogo.

Ipak najbolji fudbaleri nisu nedostajali Mehmedu Baždareviću. Reprezentativci koji su otputovali u daleki Japan, pokazali su karakter, ponos, požrtvovnost i dobru igru, što je na kraju našem nacionalnom timu donijelo prvi trofej u historiji. Bosna i Hercegovina u finalu Kirin kupa slavila je protiv Japana rezultatom 2:1, a junak je opet s dva gola bio Milan Đurić.

Japan do vodstva dolazi u 27. minuti susreta, a pogodio je Kiyotake. Samo dvije minute kasnije radovali su se Zmajevi. Strijelac je Milan Đurić. Prethodno je šutirao Hodžić, golman odbranio, a odbijenu loptu u mrežu zakucao Milan Đurić.

Sjajan prodor Duljevića vidjeli smo u 41. minuti susreta, ali njegov pas za Hodžića nije bio precizan. U završnici prvog poluvremena još jednu priliku imao je naš najbolji tim. Šutirao je Haris Medunjanin iz slobodnog udarca, ali je njegov udarac zaustavila prečka.

U drugom poluvremenu tempo je znatno opao, a onda je nakon odlične asistencije Miroslava Stevanovića u 66. minuti susreta, Milan Đurić drugi put zatresao mrežu Japana. Nekoliko minuta nakon vodstva mogli smo i do trećeg gola, ali nisu bili precizni Hajrović i Stevanović. Ostalo je do kraja susreta 2:1 za Bosnu i Hercegovinu.

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE