Petak, 26 Aprila, 2024

Grupa Vaya Con Dios se koncertom u Zetri oprostila od sarajevske publike

131027001.2_mn

U sklopu oproštajne turneje Dani Klein i njen bend održali su dvosatni koncert u sarajevskoj Zetri, u kojoj je bilo nekoliko hiljada ljudi. Muzička poslastica je počela njihovim hitom iz 1988. godine “One Silver Dollar”, a potom su uslijedili publici manje poznate pjesme, ali svakako i one s kojima su stekli svjetsku slavu.

Publika je uživala u vrhunskoj muzičkoj izvedbi članova benda i jednom od zasigurno najosebujnijih glasova današnjice.

Danielle Schoovaerts (61), poznatija kao Dani Klein,  publici je kazala da joj je iznimno drago što se još jednom vratila u ovaj grad.

“Ovo je jedan od meni najdražih gradova u kojima sam bila. Jeste, vjerujte mi, a bila sam u mnogima”, kazala je Klein, dodajući da Sarajevo poput knjige historije, nevjerovatan grad koji je imao nedavnu burnu prošlost, ali da bez obzira na to u njemu ponovo ima suživota, jer drugačije i ne može biti.

Bend je očekivano svirao neke od svojih najpoznatijih pjesama, kao što je njihov prvi singl “Just a Friend of Mine”, “Don't Cry for Louie”, “Puerto Rico”, “Johnny”, “Don't Break My Heart” …

Nakon što ih je publika vratila na bis, Vaya Con Dios su odsvirali još tri pjesme, među kojima i posljednju na ovom koncertu “Nah Neh Nah”, svoj veliki hit iz 1990. godine, pjesmu koja je vjerovatno i najpoznatija široj publici.

“Ukoliko ne budete pjevali glasano sa mnom, idem sad odmah kući. Hajde, zar vi u Sarajevu ne znate pjevati?”, našalila se Klein, nakon čega je publika horski pjevala refren ovog hita.

Koncert je realiziran po vrlo zahtjevnim produkcijskim standardima ove grupe, a Klein je negdje na sredini dvosatnog nastupa kazala kako želi odati počast romskoj muzici pjesmom “Đelem, đelem” (Je L'aime Je L'aime), koju su snimili 2004. godine.

Vaya Con Dios će održati još nekoliko koncerta, nakon čega više neće svirati zajedno.

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE