Petak, 26 Aprila, 2024

Podrška za dvanaest lokalnih inicijativa, među njima i „Bosansko selo“ iz Srebrenika

kult

Institut za razvoj mladih KULT podržao je realizaciju lokalnih građanskih inicijativa u dvanaest lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini.

U prostorijama Instituta 19. jula 2016. godine potpisani su ugovori o dodjeli sredstava sa organizacijama koje će provesti aktivnosti na izgradnji i obnovi igrališta, uređenja parkova, te organizovanja kulturnih i sportskih sadržaja u lokalnim zajednicama, a sve s ciljem da se mladi ljudi dodatno aktiviraju u lokalnim zajednicama i tako se uvjere u svoje mogućnosti uključivanja u društvena događanja.

Ugovori su potpisani sa udruženjima „Bosansko selo“ iz Srebrenika, „Vijeće mladih općine Stari Grad“ iz Sarajeva, „Omladinski Resursni Centar“ iz Tuzle, „INPUT“ iz Zenice, „Mladi volonteri“ iz Visokog, „OKPIS“ iz Jablanice, „EKO MLADI“ iz Busovače, „MB Live“ Doboj Istok, „Mladi aktivisti“ iz Kneževa, „Vijeće mladih grada Mostara“, „Green Council“ iz Sarajeva, te „Udruženje mladih“ iz Bužima.

Podrška realizaciji lokalnih građanskih inicijativa realizovana je u okviru projekta „UMiD online“, koji provodi Institut za razvoj mladih KULT, pa će priliku da se upoznaju sa konceptom obuke, te steknu nova znanja i vještine dobiti i stanovnici ovih dvanaest lokalnih zajednica u BiH.

Kako su istakli predstavnici udruženja sa kojima su potpisani ugovori, ovakav vid podrške znači im mnogo jer će im dodijeljena sredstva značajno pomoći u poboljšanju uslova u lokalnoj zajednici.

Sve aktivnosti koje su predviđene u okviru inicijativa bit će realizovane do otobra 2016. godine.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI