Utorak, 23 Aprila, 2024

BIHAMK:Putovati ujutro ili kasno uvečer

Bihamk15052014

U Bosni i Hercegovini jutros se saobraća usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima.

S obzirom na to da se i danas očekuje toplo vrijeme, vozačima se savjetuje da duža putovanja planiraju u jutarnjim ili večenjim satima, a ukoliko ipak putuju u toku dana, da prave češće pauze.

Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su tokom dana na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Od  puteva sa aktuelnim radovima izdvaja se autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim magistralne puteve: M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Buna-Tasovčići, M-17 Nemila-Topčić Polje, M-4 Banja Luka-Čelinac,  M-18 Priboj-Simin Han i M-5 Rakovica-Kobiljača, kao i magistralne puteve na području Gračanice (M-4), Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Prema informacijama prikupljenim od granične policije BiH, na GP Doljani ovoga jutra pojačan je izlazak vozila iz BiH (zadržavanja su do 30 minuta). Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila tokom dana saobraćaju usporeno u oba smjera.

Apeluje se na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice, saopćeno je iz BIHAMK-a.

VIJESTI

Najnovije vijesti