Srijeda, 24 Aprila, 2024

Žuto upozorenje zbog grmljavine

nevrijeme-grmljavina-svjetlica

Danas je za Srebrenik izdato žuto upozorenje za grmljavinsko nevrijeme. Trenutna temperatura 19 stepeni. Vrijeme pretežno oblačno.

Meteorolozi za danas najavljuju umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Prije podne, slaba kiša se očekuje ponegdje na sjeveru i jugoistoku Bosne. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom u većini područja. Uz kišu i na momente pojačane udare vjetra, lokalno, postoje uslovi i za pojavu grada. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u Hercegovini. Vjetar, slab do umjeren sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu od 19 do 23, a najviša dnevna od 25 do 31, na jugu od 31 do 34 stepena, informišu iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Biometeorološke prilike i dalje su relativno nepovoljne. Mada će biti svježije, promjenljivo vrijeme praćeno povremenim padavinama i nešto izraženijim osjetom sparine u drugom dijelu dana, kod osjetljivih osoba može dovesti do jačanja tegoba. Preporučljivo je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI