Četvrtak, 25 Aprila, 2024

Uskoro filmovi na gradskom trgu u Srebreniku na ekstra velikom platnu

smrt-u-sarajevu-185_XL

Nakon uspješno realizovane tradicionalne manifestacije “Otvoreni grad umjetnosti – Srebrenik 2016”, te projekcije najnovijih fillmskih hitova, Centar za kulturu i informisanje Srebrenik, s ponosom najavljuje još jedan značajan projekt. Naime, u saradnji s SFF – om, po prvi put će srebrenička publika biti u prilici da, na gradskom šetalištu, na specijalnom, ekstra velikom platnu, uživa u filmovima  Ljubav i prijateljstvo (14. septembra). Režija i scenarij: Whit Stillman.

smrt-u-sarajevu-696x456

Smrt u Sarajevu (15. septembra) za koji režiju i scenarij potpisuje Danis Tanović.
Uloge: Jacques Weber, Snežana Vidović, Izudin Bajrović, Vedrana Seksan, Muhamed Hadžović, Faketa Salihbegović-Avdagić, Edin Avdagić .

(U sarajevskom hotelu Europa priprema se doček značajnih diplomata na stotu godišnjicu Prvog svjetskog rata, ali osoblje hotela muče druge brige, nisu primili plate i pripremaju štrajk).

Filmovi će se prikazati u sklopu “Operacije kino”. Nakon projekcije filmova, upriličiće se i filmske radionice, što će biti dobra prilika za mlade kreativce koji žele naučiti nešto novo o filmskoj industriji ili ponuditi nove ideje za revitalizaciju kulturnih aktivnosti u našem gradu.

 

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI