Petak, 18 Oktobra, 2024

Nakon projekcija filma “Žaba”, sutra u Domu kulture u Srebreniku još jedan vrhunski kulturni sadržaj

Jučer i u ponedjeljak u kinu Doma kulture u Srebreniku održane su projekcije sjajnog filma “Žaba”, reditelja Elmira Jukića. Oni koji su gledali ovaj film imaju samo riječi hvale za ovu ekranizaciju istoimene predstave koja već godinama puni pozorišne sale u našoj zemlji i okruženju.

Nakon što su ponedjeljak i utorak u 4 termina ljubitelji dobrog filma mogli pogledati “Žabu”, već sutra od 18 sati u Domu kulture u Srebreniku očekuje nas još jedan prvorazredni kulturni događaj – promocija knjige “Čuvarkuća”, što je prvijenac autora Tarika Đođića.

Sama imena promotora – Goran Milić, Abdulah Sidran, Ademir Kenović, uz muzičku pratnju sjajnog sastava “Divanhana”, sve to govori da se radi o jednom nesvakidašnjoj programu kojeg ne treba propustiti.

 Kako je to rekao jedan od promotora, proslavljeni novinar i urednik Goran Milić, knjiga je :“Rijedak miks emocija, nostalgije, djetinjstva, opisa jedne male sredine i života u kojemu se svi mogu prepoznati. Iz maloga u veće, iz većega u univerzalno. Impresivna je, nakon svega što se dogodilo njegovoj obitelji i sredini iz koje je potekao, Tarikova suptilnost u razlikovanju pojedinačnih i kolektivnih odgovornosti za Dobro i Zlo. Ako se u nekim drugim državama tako ne razmišlja, u Bosni i Hercegovini je to imperativ.”

Promocija knjige “Čuvarkuća” na programu je sutra od 18 sati u Domu kulture u Srebreniku, a ulaz je besplatan.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI