Petak, 18 Oktobra, 2024

Krah Superlige: Svi engleski timovi napustili takmičenje!

Stigla je i zvanična potvrda: Liverpool, Tottenham, Arsenal, Chelsea, Manchester City i Manchester United su napustili Superligu.

Kako se navodi, UEFA je odigrala ključnu ulogu u odluci engleskih timova da napuste Superligu. Ne zbog prijetnji, već zato što je ponudila značajnu svotu novca “velikoj šestorci” za napuštanje Superlige. Ova ponuda, međutim, nije stigla do španskih klubova, koje iz najvišeg evropskog nogometnog tijela smatraju glavnim neprijateljem, predvođenim ideologom Florentinom Pérezom.

Oglasio se i Nogometni savez Engleske:”Pozdravljamo odluku klubova koji su odlučili napustiti Superligu. Zahvaljujemo premijeru, državnom tajniku i ministru za sport na njihovoj podršci protiv ovog plana.”

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin odmah se oglasio nakon što je Manchester City objavio odluku o napuštanju.

“Uzbuđen sam što se City vraća u našu evropsku nogometnu porodicu. Pokazali su inteligenciju slušajući naše glasove, najviše svojih navijača. Potrebna je hrabrost da se prizna pogreška, ali nisam nikada sumnjao. Veselim se što ćemo surađivati zajedno i dalje za budućnost evropskog nogometa.”

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE