Petak, 18 Oktobra, 2024

Skupština TK: Usvojen Budžet Tuzlanskog kantona za 2022. godinu

Skupština Tuzlanskog kantona usvojila je juče bez rasprave Prijedlog budžeta za 2022. godinu u iznosu 490,7 miliona KM. Za budžet je glasalo 18 zastupnika, dok su ostali zastupnici napustili sjednicu. Ministar finansija TK Vedran Lakić kazao je da je riječ o nikad većem budžetu kantona. U odnosu na Budžet u ovoj godini, povećan je za više od 42 miliona.

Skupština Tuzlanskog kantona jednoglasno je usvojila i Prijedlog zakona o prijavljivanju porijekla i kontroli imovine dužnosnika u Tuzlanskom kantonu.

Poslanici Skupštine Tuzlanskog kantona usvojili su i finansijski plan za privredni i poljoprivredni značaj, ali i kapitalne izdatke koji će biti usmjereni za bolje uslove rada u obrazovanju i pravosuđu, a izdvojena su i sredstva za najznačajniji projekat u narednoj godini, tačnije otvaranje JU Centra za autizam. Pored toga u narednoj godini po prvi put bit će model “tax free” biti dostupan privrednim oblastima, zatim će se raditi na unapređenju rada inspekcijskih organa, te budžetske revizije.

RTVTK

VIJESTI

Najnovije vijesti