Četvrtak, 19 Septembra, 2024

Ministar vanjskih poslova BiH  Elmedin Konaković posjetio Srebrenik

Ministar vanjskih poslova BiH  Elmedin Konaković posjetio je Srebrenik gdje je u prostorijama Gradske uprave održao sastanak sa gradonačelnikom Adnanom Bjelićem I njegovim saradnicima.

Razgovaralo se o temama I projektima  važnim za razvoj i napredak ove lokalne zajednice I mogućnostima lobiranja na višim nivoima i kod međunarodnih institucija za projekte od krucijalnog značaja za građane Srebrenika.

Na sastanku je posebno istaknut značaj prezentacije  Srebrenika u međunarodnim okvirima  kao mjesta pogodnog za investiranje.

“-Zahtijevat ćemo još veću pomoć kako u grant sredstvima, tako i u drugim finansijskim instrumentima, kako bismo napokon realizovali projekat unapređenja vodosnabdijevanja, s posebnim akcentom na Tinju i Podorašje.Također, važno nam je da ministar kroz svoju funkciju lobira i prezentuje naš Srebrenik kao mjesto pogodno za investiranje, naveo je gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić, dok je ministar Konaković rekao kako Srebrenik ima zaista velike potencijale i da pomoć u realizaciji krucijalnih projeka ne bi smjela izostati i sa viših nivoa.

Pored ministra Konakovića, sastanku u Gradskoj upravi  su prisustvovali I poslanik u Predstavničkom domu PSBiH Nihad Omerović te direktor Federalne uprave Civilne zaštite FBiH Aldin Brašnjić.

VIJESTI

Najnovije vijesti