Subota, 5 Oktobra, 2024

Održan centralni predizborni skup NIP-a u Srebreniku

Sinoć je održan centralni predizborni skup u Srebreniku, Naroda i Pravde Tuzlanskog kantona i Gradske organizacije Naroda i Pravde Srebrenik, gdje su predstavili listu kandidata za Lokalne izbore 2024. godine. Pod sloganom “BOLJE”, NiP nastavlja graditi temelje za bolju budućnost.

Kako navode iz NIP-a, Kino sala u Srebreniku bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, svjedočeći snažnoj podršci građana. Skup je otvorio dr. Nihad Omerović, koji je naglasio važnost nastavka kontinuiteta razvoja grada Srebrenika te zaželio gradonačelniku Adnanu Bjeliću pobjedu na lokalnim izborima, kako bi nastavio svoj put dobrog, poštenog i transparentnog rada. Također, on je u svom obraćanju kazao kako je Narod i Pravda u Srebreniku okupila najkvalitetnije kandidate, kako za Gradsko vijeće Srebrenik tako i za gradonačelnika našeg kraljevskog grada.

Izen Hajdarević, čelni čovjek Naroda i Pravde Tuzlanskog kantona i zastupnik u Skupštini TK, kazao je kako je nemoguće nabrojati sve pozitivne procese i promjene koje su pokrenuli kadrovi Naroda i Pravde u mjestima i na nivoima gdje obnašaju vlast. Posebno se zahvalio svim građanima Tuzlanskog kantona na dosadašnjoj podršci te ih je pozvao da zajedno svjedoče nastavku borbe i rada kadrova Naroda i Pravde.

Predsjednik stranke, Elmedin Konaković, istakao je uspjehe NiP-a na državnom nivou, posebno u jačanju državnih institucija i napretku BiH na evropskom putu. Također, naglasio je da su stranka i njeni kandidati odgovorni građanima, sa ciljem donošenja pozitivnih promjena. Ova kampanja je pokazala da je naš narod pametan, da vidi rezultate, da ne nasjeda na laži. Ljudi vide i zato uvijek i svugdje šaljem poruku svim kandidatima da imaju obavezu da služe ovim ljudima, onima koji ih biraju. Oni koji vas danas zaokruže i koji vam povjeruju u vremenu beznađa, to vam je veliki emanet, odgovornost i obaveza. Nema prave politike i na državnom nivou bez upravljanjem procesima u lokalnim zajendicama za što Tuzlanski kanton može da posluži kao primjer dobrog i domaćinskog upravljanja javnim dobrima.

Adnan Bjelić, kandidat za gradonačelnika Srebrenika, istakao je da su u ovih 18 mjeseci, nastojali isporučiti barem po jedan projekat u svakoj od mjesnih zajednica.

Privrednici i privreda su motor razvoja Srebrenika. Samo od decembra 2023. u Srebreniku je broj zaposlenih povećan za 700, a ponosan sam na projekt kojim smo pružili podršku malim obrtima, za njih oko 40. Oni sada generišu oko 70 radnih mjesta i to je 70 naših sugrađana koji su ostali tu i koji bi sada, da nije bilo te podrške, zasigurno bili negdje van BiH. Radili smo na poboljšanju poslovnih zona”, kazao je gradonačelnik Bjelić stavljajući naglasak na ubrzanje procesa unutar administracije kako bi se odgovorilo na dinamično okruženje.

Što se tiče infrastrukture rađeno je na ispunjenju zahtjeva građana, a ključni zadatak za budućnost ostaje rješavanje problema vodosabdijevanja. Svoj prethodni plan koji je ponudio građanima je ispunio za više od 80 posto, a građanima je za novi mandat ponudio Plan za 10.

Na skupu su se također obratili Naida Mujkić-Osmanbegović, Azur Ibrić, Adis Fazlić, Mujo Mujkić, Denis Zvizdić i Kemal Ademović, uz poziv građanima da podrže tim koji nudi napredak i promjene, navode iz NIP-a.

VIJESTI

Najnovije vijesti