Subota, 5 Oktobra, 2024

Ministrica turizma i zaštite okoliša FBiH posjetila Srebrenik

Ministrica turizma i zaštite okoliša FBiH Nasiha Pozder posjetila je Srebrenik. Zajedno sa gradonačelnikom Srebrenika Adnanom Bjelićem obišla je sportsko-rekreativni kompleks na Majevici, gdje su razgovarali s članovima Vijeća i Skupštine Turističke zajednice grada Srebrenik.

Fokus posjete bio je na podršci Ministarstva u izradi naučne podloge za proglašenje područja Okresanice, odnosno sliva Bistričke rijeke, zaštićenim pejzažem.

Cilj je svrstati Srebrenik među lokalne zajednice koje štite, a ne devastiraju svoje prirodne resurse. Ovakav pristup osigurava održivi razvoj i očuvanje našeg okoliša za buduće generacije, istovremeno stvarajući prilike za turistički rast.

Razgovaralo se i o potencijalima razvoja Majevice kao turističke destinacije. Statistički pokazatelji pokazuju pozitivne trendove koji će, uz pravilno usmjerenje i daljnji razvoj, doprinijeti jačanju ove lokalne zajednice.

-“Ova posjeta i podrška Ministarstva važan su korak ka očuvanju prirodnih bogatstava Srebrenika, ali i prema pozicioniranju našeg grada kao atraktivne turističke destinacije, naveo je gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI