Subota, 5 Oktobra, 2024

Izgradnja korita rijeke Tinje u naselju Bjelave

Radovi na izgradnji korita rijeke Tinje u naselju Bjelave su u punom jeku, čime se značajno povećava sigurnost lokalnog stanovništva i njihove imovine. Projekat, čija je vrijednost oko 200.000 KM, predstavlja važan korak u zaštiti naselja od poplava i erozije, problema s kojima se ovo područje dugo suočavalo.

Izgradnja korita rijeke Tinje ima za cilj poboljšanje regulacije vodotoka, čime će se smanjiti rizik od izlijevanja rijeke i ugrožavanja domaćinstava. Ovaj projekat doprinosi dugoročnom rješenju sigurnosnih izazova u održivost infrastrukture naselja Bjelave.

“-Ovi infrastrukturni projekti dokaz su kontinuiranih napora lokalne vlasti na unapređenju kvalitete života u Bjelavama, te će dovesti do trajnog poboljšanja uslova za život i sigurnost svih stanovnika ovog kraja”, navodi gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić.

Po završetku izgradnje korita, predviđeno je da se radovi nastave rekonstrukcijom puta u ovom području, čime će se dodatno poboljšati pristup i povezanost naselja, što je od izuzetne važnosti za svakodnevni život mještana.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI